Aktuelne teme Globalne teme Zvuk i boje

Ne diraj mi kosu! Smash!

Mnoge žene ne dozvoljavaju da im neko dodiruje kosu jer ih to nervira. Poznato je da ukoliko kosu stalno dirate rukama ona se brže masti i prlja. Ali, jednu djevojku iz SAD-a to je naročito iritiralo pa je osmislila igricu kako bi se suprostavila rukama koje su posezale za njenom kosom odnosno pletenicama.

Aeva voli da putuje, ali ponekad je neodlučna i oklijeva jer ljudi često narušavaju njen lični prostor dodirujući njenu kosu bez dozvole. Svako malo, nekome od saputnika  u avionu Aevina kosa se učini egzotičnom i ta osoba bez dozvole posegne za njenim pletenicama.

         Izvor: Twitter acc

Inspirisana svojim iskustvom Aeva je dizajnirala video igricu. Igricu je dalje razvio tim Momo Pixel iz Portlanda, Oregon. Aeva je na ovaj način htjela prikazati neugodnosti s kojima se suočavala.


Kliknite na sliku za igricu

Aeva je imala želju da kreira nešto što je u isto vrijeme ozbiljno, ali i smiješno i zabavno.

U igrici igrači/ce moraju izbjeći, odnosno odbiti invazivne ruke koje pokušavaju dotaći vašu kosu, odnosno kosu vašeg lika (avatara). U igrici postoji više opcija, pa tako između ostalog možete posve personalizirati izgled vašeg lika; boju kože, boju i dužinu kose…

Ironično je što je neko pokušao dotaći Aevinu kosu dok je radila na igrici!

This Woman Was Fed Up With People Touching Her Hair, So She Ma…

This Woman Was Fed Up With People Touching Her Hair, So She Made A Video Game About It

Posted by Cocoa Butter on Friday, November 17, 2017

Izvor: HairNah

Pripremila: Erna K.