Aktuelne teme Liderke

Azra Dedić osvojila bronzanu medalju u Kelnu

Azra Dedić, članica judo kluba Una iz Bihaća, osvojila je bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu u judu za osobe sa intelektualnim poteškoćama.

Osvojena bronzana medalja na Svjetskom prvenstvu u Kelnu  za Azru je kruna bavljenja sa ovim izuzetno zahtjevnim sportom, te kao jedina takmičarka iz BiH, Azra je dostojno predstavila svoju državu i grad Bihać.

Svjetsko prvenstvo je održano u njemačkom gradu Kelnu od 19. do 22. oktobra, a prema riječima njene majke Ramzije dočekali su je u njenom klubu i susret je bio jako emotivan.

„Dočekali su je u klubu gdje su sva svjetla bila pogašena. U salu ju je unio Harun Sadiković, naš balkanski prvak i bh. reprezentativac s trenerom Fikretom Bečićem. Čestitke joj je uputio gradonačelnik i premijer grada Bihaća“, kazala je Ramzija Dedić, Azrina majka za Radiosarajevo.ba

Hrabra Azra, istinska zaljubljenica u džudo, s dvije pobjede i jednim porazom protiv predstavnice Rusije osvojila je tada srebrenu medalju, a sada iz Kelna donosi i bronzu te je još jednom pokazala da je čeka sjajna džudo karijera.

Izvor: RSarajevo

Pripremila: Erna K.