Aktuelne teme Feminizmi Sex

Samo za radikalne feministice: kako biti poslušna žena

Nemate dečka? Ne uspijevate ga zadržati? Nije ni čudno, morate poraditi na komunikaciji. Sigurno mnogo pričate. OVIH 10 SAVJETA sigurno će pomoći da riješite svoju stvar.

Dakle, imam 35 godina i single sam.

Cijela priča mojih izlazaka može stati u rečenicu: gotovo prije nego li je počelo.

NAPOMENA: Ovaj tekst je satiričnog karaktera.

Za razliku od većine djevojaka sa svojih 17 godina, nisam imala momka  u davnim 90-im. Moji razlozi za izbjegavanje veza bili su: činjenica da živim u malom gradu i da će moja mama sigurno poznavati mog momka. Sigurno sam bila zlostavljana kada sam imala 16 godina i moja mantra je “Mrzim muškarce”. Moji roditelji su imali užasan brak i nisu mi dali nikakav primjer. Moj mozak je napunjen moralnim stavovima iz katoličke škole; Isuse Bože! Ne znam kako komunicirati s muškarcima; mislim da je problem u meni.

I tako, bila sam i ostala dosadna single tinejdžerka i sa svojih 20 godina. Postojala je šansa kada sam imala 23, ali i tada nisam uspjela izmanevrisati  “vezu”. S obzirom na sve nesigurnosti i traume, ispostavilo se da ljudi koje sam izabrala kao partnere nisu baš najbolji izbor. Mora da sam podsvjesno izabrala one koji su imali neke probleme u prošlosti pa su me zato tretirali loše. Čudaci.

Nakon  užasnih prekida kasnije, odlučila sam da se distanciram od svih pokušaja da veza uspije. Mislila sam da se uvijek mogu vratiti i naći super dečka nakon putovanja svog tijela i duše kako bih pronašla sebe. Kako sam samo bila u krivu.

Kada sam napunila 35 shvatila sam koliko sam zapravo jadna u svojim pokušajima da ostanem u vezi, moje vještine su očajne. Bila sam suviše tradicionalna i čudna.

Kao rezultat toga počela sam razgovarati s ljudima koji su uspješniji u svojim vezama, koji su zapravo vjenčani i onda sam napravila listu “Kako pronaći i zadržati svog dečka”.

Bilo je to otkriće za mene. Komunikacija između žene i muškarca zasnovana je na lažima i izgovorima. Stoga vam u prilogu postavljam neke savjete, koje biste zapravo mogli i iskoristiti ako želite naći i zadržati dečka! Manje priče, više prakse. Dečko neće pasti s neba!

  1. Nikada se ne predstavljajte kao snažna žena. Razlog ovome je što muškarci vole osjećajne, ranjive, a ne snažne žene. Ako se predstavite kao jaka i samostalna žena, to vas nikada neće dovesti do zaruka.
  2. Držite svoj feminizam na distanci. Muškarci ne vole žene koje se predstavljaju kao feministice, muškarci ne vole žene koje pričaju o problemama žena i njihovim pravima. Nijedan muškarac neće zaprositi ženu koja zagovara feminizam, tako da držite svoj feminizam na uzici!
  3. Razmazite ga. S muškarcem razgovarajte kao da je on njavažnija osoba na svijetu i uvijek se predstavljajte kao neko kome je stalo. Pokušajte što više da se brinete za to šta on jede i kakvog je zdravlja. U biti, pripremite se za bebu- muškarca. Budite dadilja!
  4. Ne pokazujte svoju samostalnost. “Glupače dolje”- je najčešće korišten i davan savjet svim djevojkama i ženama. Na primjer, vi znate koristiti kompjuter, ali morate se pretvarati da ne znate ništa o tehnologiji kako biste povećale njegov ego.
  5. Oblačite se kao žena! Pobogu! Onim danima, kada se ne viđate sa svojim dečkom možete se oblačiti kako god želite, ali kada idete na dejt, obucite haljinu i izgledajte kao lutka iz izloga. Savršeno!
  6. Razgovarajte o njemu- ne pričajte previše o sebi . Svi razgovori moraju biti o njemu i činiti da se osjeća važnim.
  7. Koristite sladak i umilan glas. Morate naučiti pričati kao “Baby-talk Becky” iz serije How I Met Your Mother da biste učinile da se osjeća potrebnim i kad da vam treba njegova zaštita. Ipak, ne pretjerujte s ovim jer, naravno, ne morate u potpunosti biti kao “te djevojke”.
  8. Ne završavajte sastanak prije nego dogovorite naredni. MORATE mu reći da vam je bilo prelijepo u njegovom društvu i da biste ga htjele vidjeti opet. Ovaj korak ne smijete preskočiti. Ni u kojem slučaju!
  9. Budite stidljive.  Nema sexa dok on vašu vezu ne učini oficijelnom, (Zaboga!)
  10. Nemojte biti potpuno iskrene. Čak i ne pokušavajte biti uvijek iskrene kada/ako vas on pita stvari tipa: “Da li ću ti nedostajati”? Odgovor uvijek MORA biti “Naravno da hoćeš, srce.”

Mogla sam nabrojati samo nekoliko od bezbroj savjeta koje imam. Ali u biti, morate biti  obiteljski tip, nježna, njegovati ga i biti ponizna ukoliko želiš imati muškarca! “Feminaci tip” žene tjera muškarce. Uredu?

Izvor: Feminisminindia

Pripremila: Erna K.