Aktuelne teme Feminizmi Liderke

Ana Brnabić, novo lice Vlade Srbije

Dosadašnja ministrica državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić bit će mandatarka za sastav nove Vlade Srbije, saopštio je predsjednik države i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić.

“Želim zahvaliti Predsjedniku na ukazanom ogromnom povjerenju da vodim Vladu Srbije i nastavim reforme sa nesmanjenom posvećenošću i snagom. Čast je služiti svojoj zemlji i ja ću, ukoliko me Skupština izglasa, Vladu voditi posvećeno i odgovorno, a svoj posao ću raditi pošteno i s ljubavlju. Svjesna sam odgovornosti koju preuzimam jer trebam naslijediti pravog lidera, kao i obaveza prema građanima koji očekuju da rezultate rada Vlade osjete kroz bolji kvalitetu života”, izjavila je Brnabić za Blic.

Brnabić je završila Petu beogradsku gimnaziju 1994., a na sveučilištu Northwood u Michigenu 1998. godine završila je studij poslovne administracije, nakon čega je stekla MBA diplomu iz marketinga sa sveučilišta Hull u Engleskoj- stoji u njenoj službenoj biografiji.

Krajem 2001. godine vratila se u Srbiju, gdje je radila za raličite američke konzultantske tvrtke na projektima razvoja lokalne samouprave, koje je finansirao USAID. Od 2002. do 2011. radi u USAID-u, a kao najznačajniju inicijativu u tom razdoblju navodi osnivanje Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) 2006. godine.

Brnabić će biti prva žena na čelu srpske vlade.

Pripremila: Erna K.