Lokalne teme

Edna Šunjić: Zlato za BiH

Četrnaestogodišnja Sarajka Edna Šunjić danas je u veoma jakoj konkurenciji osvojila 1. mjesto u skijanju na Specijalnoj olimpijadi u Austriji.

Ja sam danas najsretnija majka na svijetu“, rekla je za Radiosarajevo.ba Ednina mama Sabina Šunjić.

Nakon kvalifikacija koje su jučer održane Edna se prema uspjehu našla u grupi s takmičarkama s Kosova i Austrije koje imaju 21 odnosno 23 godine.

“Edna ima samo 14 godina i izborila je zlato. To je ogroman uspjeh jer su takmičarke s kojima je bila u grupi imale daleko bolje i kvalitetnije pripreme, ali eto nekada je i talent presudan”, kaže ponosna majka.

Na ovom takmičenju našlo se 3000 takmičara iz 107 zemalja, a zlato je stiglo u BiH.

Ja moram naglasiti da nismo imali ničiju podršku, ulagali smo onoliko koliko je bilo u našoj moći, a rezultati pokazuju koliko”, rekla je na kraju razgovora Sabina Šunjić.

Podsjetimo, alpski skijaš Andrija Radoš osvojio je prvu zlatnu medalju za Bosnu i Hercegovinu na Specijalnim zimskim olimpijskim igrama u Austriji. Radoš je u disciplini superveleslalom slavio ispred Dušana Stefanova iz Srbije i Robinsona Kyla iz SAD-a. Radoš, kojem su ovo prve olimpijske igre, sa ponosom je rekao da je to njegov najsretniji trenutak u životu.

Izvor: RadioSarajevo

Prilagodila: Erna K.