Aktuelne teme Feminizmi

Pričajmo malo o stereotipima; ja sam plavuša

Jesmo li s Venere? Mislimo li samo o izgledu ili grizemo li u PMS-u? Da, još uvijek je aktuelno. ‘Ženska logika’, ‘ženske kampanje’, ‘ženske teme’ i slične sintagme  još uvijek su popularne u stvarnom, a podjednako i online svijetu.

Iako stereotipi sa sobom mogu donijeti katastrofalne posljedice, ne trebaju nam Myth Bustersi da riješimo neke zagonetke vezane za bića s Venere, možda samo dobra konekcija.

Nema veze što žene dokazano  nisu s druge planete (hoćemo li da pretpostavimo, da se ovo stvarno nije moralo dokazivati). But, just in case;  baš kao i muškarci, iako neki i dalje ne vjeruju, žene su  iz dvostruke spiralno zavijene zavojnice DNA, minus očev hromosom Y. Sve ostalo su laži i tendenciozne obmane.

Vozimo li auto? Ili nam taj “drajverski” gen nije urođen jer smo žene? Čekaj, šta ako se samo osjećam ženom? Geni, help? Nemojte googlati NASCAR ili Indy Car, jer tamo nećete naći Milku Duno ili Michele Mouton, badassice u svijetu automobilskih trka. Možda se ovaj stereotip odnosi samo na plavuše…Dobro, možda je video čista namještaljka.


Žene su opsjednute izgledom/težinom!

Sigurno smo mi opsjednute izglednom, a ne prodavači i urednici lifestyle magazina. A, sve samo zato što misle da seks(ipil) prodaje sve.

Sve žene su šopingholičarke!

Da je tako, ne bismo imali recesiju, nego rast BDP-a. Neko evidentno ne zna abecedu makroekonomije.

Žene od samog početka veze sanjaju o svadbi, obitelji, djeci…

Pa da, ženama je u genima zapisano da nikad ništa drugo zasanjati neće…

Žene u vrijeme PMS-a grizu!

Googlajte pobogu.

Žene ne gledaju porniće

Ispitivanje sprovedeno na Ohio State Universityju, prije otprilike tri godine, pokazalo je da su žene jednostavno tiše kad se treba hvaliti. Putem složenih upitnika (čiji je sastavni dio bio laganje da su prikopčane na detektor laži) ispitivači su ustanovili da žene kada su iskrene misle gotovo isto što i muškarci (imagine that!) . Žene ne gledaju manje pornića, ali  zbog sredine podijeljene na ‘mušku pristojnost’ i ‘žensku pristojnost’ , prisiljene su manje javno pričati o tome. Dakle, žene masturbiraju, muškarci plaču, ali ne moramo pričati o tome.

Žene nemaju pojma o sportu!

Žene su rijetko u redovima divljih navijačkih skupina (to je ionako povezano s koeficijentom inteligencije, a ne s hromosomima…), ali ako govorimo o bavljenju sportom, znajte da ne postoji muškarac koji je u dvije godine osvojio više golf turnira od Yani Tseng , a tek su joj 23. Plus: Janica, Michele Mouton, Blanka, Maca Maradona, Martina Hingis… Mogli bismo do kraja servera…

Žene ne praktikuju seks bez osjećaja!

Srećom, ne sve…

Piše: Erna K.

Photocredits: Pinterest